10/10/2006

Nytt recept på äppelglögg!



På fina inredningsbloggen vero's corner blev jag tipsad om en äppelsajt som har ett annorlunda recept på äppelglögg!

Det här behöver du:
2 - 3 äpplen
3 dl calvados
6 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl vatten
3 - 4 kanelstänger

Gör så här:
Kärna ur och skiva äpplena. Lägg skivorna i en skål. Häll över 1/3 av calvadosen och låt marinera ca 30 min. Blanda äppeljuicen och vattnet i en kastrull. Lägg i kanelstängerna. Låt blandningen precis sjuda upp. Ta kastrullen från värmen. Låt svalna.

Tillsätt resten av calvadosen i kastrullen och värm upp glöggen. Ta grytan från värmen, vänd ner marinaden med äppelskivorna och servera. Pepparkakor med blå- eller grönmögelost är gott till glöggen.