8/31/2009

Nystart 2009

Knappt har sommaren slutat förrän mina tankar går mot jul, och nu kunde jag inte hålla mig längre! Min sommar har jag spenderat på vår segelbåt Delfin bland öarna i stockholms skärgård, sä här kommer lite skärgårdsinspirerad jul.

När vi var på Utö fick årets första julpyntsinköp följa med; en alldeles egen Utö-tomte att vakta över oss här hemma. Katten Molle tyckte att det var en konstig typ som ska bo här!
Ni som är skärgårdsälskare därute har säkert inte missat den årliga julmarknaden på Utö. Ett annat tips för den som vill redan längtar tillbaka till skärgården är "Eld över Hav" 17 oktober!
På flera platser runt om i skärgården tänds eldar som lyser upp hav och land i höstmörkret.
Skärgårdskrogar som normalt har stängt håller öppet denna helg och serverar festmenyer, ofta med övernattningspaket. Eld över hav fanns förra året bland annat på Fejan, Runmarö, Finnhamn, Arholma, Catch & Relax och Nässlingen. Officiell info finns här.


I somras gjorde jag äntligen något jag tänkt på länge; åkte till Norröra där Saltkråkan spelades in. Bland bodar och bryggor berättade guiden om Astrid Lindgren och tv-serien. Han berättade också om julavsnittet av Saltkråkan. Och det har jag inte sett! Därför klickade jag hem DVDn "Astid Lindgrens jul" med alla julavsnitten av de olika filmerna/serierna för bara 79:-.

5 comments:

Julhuset said...

Eld och hav låter riktigt mysigt.

Hanneles jul said...

Hihi, tokigt att vara så jultokig ;)

Londongirl said...

Åh äntligen är du igång!! Gissa om jag blir glad över att din julblogg vaknat till liv igen. :-)

Söt tomte från Utö!! Tänk att jag har aldrig varit på julmarknad på Utö trots att jag är så tokig i både skärgård och jul. Men i år kanske det kan bli av.

"Eld över hav och land" har jag hört talas om....ska bli lite spännande. Hoppas Grinda Wärdshus är med på det. (ligger nära min lilla ö)

Såg att Blossa ska ha clementinglögg i år.....låter hur gott som helst!! Måste nog be maken hänga på låset den 1 oktober. ;-)

Kram från
Lisbeth

SaraOtto said...

Men åh va kul med någon som redan börjat julblogga :) Jag håller på att komma på en bra story till årets julkalender och om sanningen ska fram så har mardrömmarna dykt upp. Drömmar om att jag inte ska komma på något bra i år. Men det gäller att börja i tid bara så går det nog bra :)

DVD:n du har köpt med olika juldelar från Astrid Lindgrens filmer är verkligen jätte bra. Jag köpte den förra året och kollade på den innan jag gick och la mig dagen före julafton. Det höjde julstämningen rejält!

Hanneles jul said...

Nu har jaj köpt höstens första julfilm..