10/22/2007

Hur man gör sitt hem juligare!Enkla tips för att göra min studentlya lite mer mysigt julig var något jag saknade, så jag har sökt på internet. Det här är de bästa tipsen jag hittade!  1. FÄRG: Knyt röda band runt stolsryggar, ljus, blomkrukor, trappräcken och korgar (med eller utan rosett). Drapera girlanger runt speglar, på skänken och på byrån.

  2. LJUS: Tänd mycket ljus, och tänd brasan.

  3. KRANSAR: Häng kransar på alla dörrar, även inomhus.

  4. LJUD: Sätt på julmusik hemma, titta på julfilmer och gå på julshower.

  5. SÖTSAKER: Gör iordning skålar med frukter och julgodis åt gäster. Gör små påsar med julkakor och ge en till gästerna när de går hem, eller ta med en när du går bort. Gör ett pepparkakshus!

  6. GRÖNSKA: Fråga efter grenar från julgranar där du köper din julgran. Gör iordning små buntar med röda band - dekorera bokhyllan, sidobord, köksfönster och häng upp i fönster. Fäst en mistel i en dörröppning. Fäst små kvistar vid ljus med röda band.

  7. GLITTER: Ställ fram en kristall- eller glas-skål och fyll med glänsande julgranskulor. Lägg små paljettstjärnor på bordsduken.

  8. MINNEN: Ta kort på hela familjen varje jul. Spara och sätt upp på kylskåpsdörren. Värna familjetraditionerna. Spara vackra gamla julkort och använd dem när du slår in paket (klistra papper på baksidan och skriv vem det är till).

De flesta tipsen kommer från About.com: Easy ways to add christmas spirit to your home.

6 comments:

Tomtens Dotter said...

Mysiga tips- Önskar jag hade en öppenspis där jag faktiskt bor på riktigt, och inte bara i "flickrummet" hos mamma och pappa...

Tomteflickan said...

Bra tips! Min favorit är att läsa julbloggar framför datorn :-)

Sofie said...

Tomtens dotter: Å, det önskar jag också!
Tomteflickan: Det tycker jag också är jättemysigt! =)

Hannele said...

Juldukar är jag förtjust i, ibland hittar man fin abilligt på loppis.

Sofie said...

Hannelse: Loppis är alltid roligt! =)

Helena said...

Vilka bra tips, dessa ska jag ta vara på! :-)