10/26/2007

"The Perfect American Pumpkin Pie"


... heter receptet jag har fått från Cissi (till höger), som i sin tur fick det från en amerikansk utbytesstudent. Hon hade firat jul med Cissis familj och bakat den som tack. Jag tror att man äter pumpa både till jul och till Thanksgiving i USA. Jag tycker att den smakar lite som pepparkaksdeg.


Ingridienser
6 dl pumpa
2 dl socker
1 dl farinsocker
1 msk kanel
2 krm ingefära
1 krm nejlika
1 krm salt
1 vaniljsocker
1 dl mjöl
3 dl mjölk
4 ägg

PAJSKAL, 23 cm i diameter (mjöl, smör & vatten eller färdigt)Gör så här: Hacka pumpan i 2 cm kuber. Koka tills den är riktigt mjuk och mosa med gaffel (eller potatismosverktyg om du har). Blanda i alla ingridienser utom äggen.

Vispa äggen lite pösiga och blanda i sist. Smeten ska vara flytande! Häll i, i ett vanligt pajskal, använd ditt favoritrecept eller köp färdigt fryst.

Grädda i ugnen, först 205 grader i tio minter och sedan i 175 grader i 35-40 minuter. Pajen är klar när du kan ställa en tandpetare i utan att den faller. Låt svalna i kyl. Servera med grädde eller vaniljglass.

6 comments:

Maria said...

Jag minns att jag åt någon slags pumpapaj i Etown någon gång. Den var slemmig och sliskig - inte god alls. Den här ser ju däremot riktigt trevlig ut!

Tomtens Dotter said...

Cissi är väldigt lik en snögubbe haha
trevlig helg/Ica

Sofie said...

Maria: Haha, det kommer jag oxå ihåg! Men den här har mer smak - (mer kryddor är hemligheten) =)
Ica: Haha, ja, jag kan förstå vad du menar =P Trevlig helg till dig med!

Hanneles jul said...

Förra året hade vi fått pumpa hem, men annars blir det köpta kakor.

Annika said...

Det är sant. Här i USA äts pumpapaj och pumpagratäng både till jul och Thanksgiving. Jättegott, tycker jag. Gärna med vispgrädde och en kopp kaffe till...Smakar jul...

Sofie said...

Hannele: Det bra att du inte känner någon press att baka - för det ska ju bara vara roligt!
Annika: Vad roligt att höra att det stämmer! Trevlig blogg du har. =)