Man kan hitta julälskare överallt! Dessa två recept kommer från min arbetskollega Sara. Jag har inte bakat dem själv (än!) - så bilderna ska ses som inspiration , inte upplysning- men hon intygar att de är smaskiga!
Saras bountybollar
Rör ihop 1 påse kokos med 4 dl florsocker.
Smält 6 msk smör, häll ner det i röran tillsamans med 6 msk grädde.
Blanda ihop till en smet.
Rulla bollar som du placerar i småbrödsformar. Ställ kallt och låt stelna.
Smält 200 gr ljus/vit blockchoklad, doppa i kulorna och lägg tillbaka i formarna. Ställ kallt, färdigt!
Kaka
6 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin
Kolasmet
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap
Garnering
200 g ljus blockchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar. Förvara dem i kyl eller frys.
1 comment:
Ser läckert ut (fast själv använder jag baramörk sirap och mörk blockchoklad, mesigt annars :)
Post a Comment