11/19/2006

JulböckerI år verkar det ha kommit 2 nya julböcker i handeln; Vinterkalas och Vintern och julens glädje.

Den första boken är skriven av Hannu Sarenström som är känd från svensk tv (tex Gröna Rum). Den verkar handla mycket om julmat med också om tradioner. I beskrivningen står det bla:

"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen – till snö, månsken och stjärnhimlar – långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!”"

Den andra boken, Vintern och julens glädje är skriven av trion Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Lowe. Jag har inte läst boken, men de har också skrivit Sommarljus, spm jag har läst. Den tyckte jag om! Det var många vackra bilder, pysseltips och lockande maträtter. Undrar om den här är lika dan? Enligt beskrivningen ska den iallafall handla om "mat, paketinslagning, ljusdekorationer, blommor och annat som hör vintern och julen till". Låter det inte spännande?


Om någon har läst någon av böckerna blir jag supertacksam för åsikter om dem - jag kan inte själv bestämma mig vilken jag ska köpa! =)

Mer om båda böckerna hittar du på Ninas underbara blogg Kaffeshop!

4 comments:

anna.a said...

Vill ha! Jag är verkligen bok-narkoman och tidningsnarkoman..Men dessa två böcker har jag inte...Måste genast leta efter dem på stan..tack för tipset!/anna.a

Zassi said...

Ingen av dessa har jag läst - men jag har sneglat på Vinterkalas, den ser så vacker ut *vill ha*. //Z

Anonymous said...

...och en länk till lilla mej :) Vilken glad överraskning!! Vinterns och julens glädje är verkligen en guldgruva, den håller i många år än. Vinterkalas har jag tyvärr inte bläddrat i ännu, men jag tror att också den är jättebra!

Sofie said...

Anna: Om du hittar någon är jag jättenyfiken på vad du tycker =)

Zassi: Ja, den är på min önskelista med =)

Nina: Vad kul att du har läst den, då vet jag att den är bra! =)