11/21/2006

Små förändringar kan göra stor skillnad!

Det är ju lätt att man får slut på energi mitt i julstöket. För att ändå behålla den där juliga känslan kan man prova att:

Blanda i kanel, kardemumma och ingefära i vanliga receptet på smulpaj, sockerkaka eller vanlig paj med äpplen. Tillsätt kryddorna när du blandar mjölet och de andra torra ingredienserna.

Enkelt och gott är det att ha i lite pepparkakskrydda , lite kanel eller lite kardemumma i kaffefiltret.

Ett superenkelt och nästan lite fuskigt tips för när man har gäster och vill att det ska lukta nybakat i köket; Sätt in färdigköpta pepparkakor i ungnen på 100 grader. Lukar ljuvligt juligt!

Enkelt och lite roligare är det att ha svarta oliver i janssons frestelsen - mycket godare =)


Small changes can make a big difference! It´s easy to run out of energy in the middle of all Christmas preparations. To keep the Christmas spririt without much effort:

Add cinnamon, cardamun and ginger to your regular pie, sponge cake or apple pie recepie. Add the spices when you mix the dry ingridients.


When you make coffee in the morning, add some ginger snap spice, cinnamon or cardamon in the filter. Simple and smells great!

Supereasy and almost cheating is to put ginger cookies in the oven on 100 degrees celsius when you´re expecting guests. A wonderful christmas fragance will spread throughout the house.

It´s quite easy and also a lot more fun to eat the Swedish specialty Jansson´s Temptation when you add some black olives. Tasty!

5 comments:

ROOMSERVICE said...

Vad roligt en blogg om julen!

Anonymous said...

Din blogg är ju bara för miysig :-)

cia said...

jag ska prova dina knep, iallafall något av dom.
jag har ett annat knep. doftljus med pepparkaksdoft under köksfläkten.
grannarna tror genast att det är bak på gång igen.........

Jenny said...

Vilka busenkla tips... och ändå skulle jag inte komma på något av det själv! Julsockerkakan måste jag nog pröva!

Sofie said...

Roomservice: Hoppas du hittar något du gillar =)
kattfot: Tack ~rodnar~
Cia: Tack för tipset! Var hittar du doftljusen? ~nyfiken~
Jenny: Lycka till med baket!